maandag 4 april 2011

To Tweet or not to tweet

Eigenlijk gelden op twitter zo’n beetje dezelfde ‘regels’ als bij andere social media sites. Maar daarnaast is Twitter supersnel. Waar je een www-tje op hyves nog kunt deleten zonder dat iemand het gelezen heeft, is het bij Twitter al te laat en is je tweet al gelezen door veel volgers of in het ergste geval al ge-RT.
1.   Persoonlijke informatie: ben zuinig met persoonlijke informatie.
2.   Gossip: niet doen! Bedenk altijd of jij het leuk zou vinden de tweet die je wilt versturen te lezen als jij het onderwerp van die tweet zou zijn! Blijf vriendelijk en wees geen pestkop. Schrijf geen dingen die je ook niet face-to-face zou zeggen. Zo kun je mensen altijd onder ogen komen!
3.   Je afwezigheid: let op met het doorgeven van je locaties. Op het moment dat je zegt dat je lekker geniet van je papa-dag mét je kinderen in het speeltuin, is er niemand thuis. Ook als je aankondigt lekker 2 weken naar de Côte d’Azur te gaan heeft een dief lekker de tijd om op zijn gemak boefje te spelen! Niet doen dus!
4.   Foto’s: Plaatjes vertellen zoveel meer dan woorden en dát is leuk en handig! Behalve als het ranzige foto’s zijn! Dus zijn het foto’s waar je later niet meer aan herinnert wilt worden, die je liever niet aan je oma, moeder of (nieuwe) baas laat zien? Houdt ze dan lekker in je privécollectie!


Vind je het bovenstaande iets te overdreven? Dat is het misschien ook wel zo, maar in aanmerking genomen dat niet iedereen is wie hij of zij beweert te zijn in zijn Twitterprofiel, kun je maar beter het zekere voor het onzekere nemen! Gebruik gewoon je gezonde verstand voordat je een tweet plaatst, want iedereen kán meekijken: je twittervriendjes maar ook je twittervijandjes.
Bovendien kan het ook zomaar gebeuren dat je mensen 'in real life' tegenkomt en dan zou het toch fijn zijn als je je niet hoeft te schamen voor je uitlatingen op Twitter!

Geen opmerkingen: