dinsdag 29 maart 2011

Het nut van Sociale Media voor bedrijven?

Sociale Media?
Sociale media is de verzamelnaam voor alle websites waarbij de gebruikers rechtstreeks hun netwerk, zakelijk of privé, kunnen onderhouden. Denk hierbij aan websites als: Linkedin.com, Hyves.nl, deondernemer.nl, Twitter.com, kvk.nl/Hallo, facebook.nl en vele anderen.

Keuze van het netwerk
De keuze van het netwerk wordt bepaald door uw doelgroep. Daar waar uw doelgroep zich bevindt is automatisch het beste netwerk (voor u).
Bestaat uw doelgroep bijvoorbeeld voornamelijk uit particulieren? Dan is een netwerk zoals Hyves.nl voor u het beste geschikt. Bestaat uw doelgroep voornamelijk uit bedrijven of mensen die bij een bedrijf werken, dan is een netwerk zoals Linkedin.com beter geschikt.

Account / profiel
Voordat u begint met het invullen van uw profiel is het misschien handig om te zien wat u interessant vindt en aantrekt in het profiel van andere mensen!
De meeste Sociale Media zullen proberen u zoveel mogelijk gegevens in te laten vullen.
Wij willen u erop wijzen dat kort en bondig meestal beter en interessanter is dan heel veel tekst.
Mocht het nodig zijn dan is het mogelijk deze informatie op een later tijdstip weer aan te passen.

Wat kunt u met Social Media?
Het antwoord is simpel, veel!
U kunt nieuwe leveranciers vinden, oude contacten herstellen, familie en vriendschappelijke banden aantrekken, personeel vinden en nog heel veel meer.
Aangezien het ons specialisme is, gaan we u vertellen dat u er ook mee kunt acquireren / klanten werven. Door contacten te leggen met mensen uit uw doelgroep en die uit te nodigen voor een kennismaking bent u al aan het acquireren. Maak bijvoorbeeld ook eens een event aan(linkedin) om de aandacht bij mensen te vestigen op uw training / workshop of bijeenkomst.
Voorbeeld: http://bit.ly/7EWv69

Laagdrempelig
Iedereen die gebruik maakt van Sociale Media gaat weet één ding zeker, dit gaat nieuwe contacten opleveren. Vanuit die gedachte vindt niemand het vreemd dat u contact met hen opneemt. Wees er wel van bewust dat Sociale Media niet bedoeld is om direct uw producten of diensten aan te bieden!

Specialisme
Om Sociale Media succesvol te gebruiken is het belangrijk dat u laat zien dat u kennis van zaken heeft! Door uw specialisme te communiceren d.m.v. tips, ervaringen en uw vakgebied zullen mensen met vragen u benaderen en niet uw concullega.
Voor vragen over Sociale Media of andere onderwerpen met betrekking tot marketing, verkoop en acquisitie kunt u ons altijd bellen of mailen!

Drendabel
Fennard Drenth
T 0411-623900
E info@drendabel.nl
W www.drendabel.nl / www.acquisitietips.nl

Geen opmerkingen: